terug naar overzicht
VastgoedABC

Vruchtgebruik

Vruchtgebruik is het recht om gebruik te maken van goederen die aan iemand anders toebehoren en daarvan de vruchten (huuropbrengst, intresten) te genieten.

Degene die het recht van vruchtgebruik heeft, is de vruchtgebruiker. Degene die eigenaar is van een onroerend goed belast met het recht van vruchtgebruik, is de blote eigenaar.

Een vruchtgebruiker mag zich gedragen als eigenaar op voorwaarde dat hij het onroerend goed in dezelfde staat houdt. Meestal mag de vruchtgebruiker heel zijn leven het onroerend goed bewonen.

Meer info
  • Bij aankoop
    Wanneer je een woning koopt, is het belangrijk om te weten of de eigenaar wel degelijk eigenaar is of of hij enkel het vruchtgebruik heeft.
  • Bij verkoop
    Wie enkel het vruchtgebruik van zijn eigendom verkoopt, blijft blote eigenaar van het onroerend goed. De koper (vruchtgebruiker) krijgt alle opbrengsten, zoals huur of intrest. De blote eigenaar blijft eigenaar van het huis.
Dit doet de vastgoedmakelaar voor je

De Vastgoedmakelaar Persoon die optreedt als bemiddelaar bij (ver)koop en (ver)huur van onroerende goederen. vastgoedmakelaar kan je meer vertellen over deze constructie.


Vind een vastgoedmakelaar in je buurt
Alles over: